Web Development 101

#Opleiding < Web Development

"Op 07/06 heb ik een Web-training gegeven aan werknemers die vooral werken binnen een C++ en C# (WPF) omgeving. Aangezien het begrip 'web-technologie' héél breed is, werd er gekozen voor een opleidingsprogramma dat in grote mate overeenstemde met de technologie die reeds in gebruik is bij andere teams binnen de firma. Het doel van de opleiding was om developers zonder web-ervaring meer vertrouwd te maken met termen zoals "Git", "Yarn", "React", ... als deze in de wandelgangen gebruikt worden. Tijdens de opleiding werd er dan ook gericht op een eerder algemene maar brede en solide basis. Er werd low-level ingestapt met: "Hoe kan ik een HTML pagina opbouwen en welke TAGS kan ik gebruiken?" Het einddoel van de dag was iets pittiger: "Hoe zet ik zelf een ReactJS Typescript project op, en hoe kan ik componenten bouwen mits gebruik te maken van Props & State".
Het programma was gevarieerd. Tal van concepten en onbekende technologieën kwamen aan bod en dus niet evident dus voor een publiek met een andere technologische achtergrond.
Na een dag gevuld met nieuwe informatie, was het ideaal om nog eens na te kaarten met een stukje vlaai bij stralend weer!
Bedankt allemaal voor jullie kritische vragen en interactie, het was een heel leuke ervaring!"
- Kurt

Doing Agile vs Being Agile

#LightningTalks < Scrum

Scrum is een simpel framework dat heel moeilijk te beheren is. De sleutel tot succes is het totale team. De backlog wordt meestal onderschat. Deze is de essentie voor een goed verloop. Best kan men agile leren door in stappen op te bouwen. Het is een andere manier van denken en werken waar iedereen achter moet staan. Men moet het team ook proberen te verbeteren door opbouwende kritiek te geven.

Dan is er ook nog KanBan. Door dit toe te passen kan men snel structuur brengen in chaos. Men kan KanBan heel simpel (ToDo / Doing / Done) toepassen maar men kan er ook verder in gaan. Is bijvoorbeeld ideaal om toe te passen voor een helpdesk systeem.

De grootste valkuilen zijn

  • Niet iedereen denkt agile
  • Te veel meetings die niet nuttig zijn
  • Backlog is niet in orde

Firebase, vrijheid voor een front-end developer

#LightningTalks < Firebase

Houden server configuraties, hosting plannen, API-opstellingen en al die andere backend zaken je tegen om je concept voor die coole mobile/web app te realiseren? Geen zorgen, papa Google heeft hier iets op gevonden voor jou, namelijk Firebase.

Firebase is een backend as a service of kort gezegd een BaAS. Zo zorgen zij voor een database (Firestore NoSQL), simpele hosting + deployments, analytics, en nog veel meer out of the box. Firebase zal al je zorgen rond infrastructuur overnemen zodat jij je volledig kan focussen op de leukere zaken.

En het beste van al? Het start volledig gratis met veel ruimte om te experimenteren!

Meer weten? »

VR of AR? Laten we het samenvoegen!

#LightningTalks < MS HoloLens

De Microsoft HoloLens is een bril die ons de mogelijkheid biedt om te proeven van Mixed Reality. Het stelt ons in staat om virtuele objecten toe te voegen aan de echte wereld in de vorm van hologrammen. Zo kunnen we een virtuele werkplek bouwen, virtuele rondleidingen geven,... Het voordeel van deze bril is dat hij open is voor development. Met een beetje C# ervaring kunnen we al snel een mooie applicatie bouwen. Ideaal dus voor AllPhi aangezien we gespecialiseerd zijn in .NET!

Meer weten? »

De eerste stapjes van de Learning Machine

#LightningTalks < Machine Learning

Machine Learning maakt onvermijdelijk deel uit van de toekomst van de dataverwerking. De hoeveelheid en complexiteit van data die we hedendaags genereren en verzamelen groeit dagelijks aan. Bijgevolg is er een stijgende nood aan praktischere en snellere oplossingen voor de verwerking en interpretatie ervan. Voor de leek is het concept "Machine Learning" nog steeds gloednieuw maar verschillende bedrijven zijn er al volop mee aan de slag gegaan, vaak op manieren die voor de buitenstaanders nog een beetje als science fiction aanvoelen. Is dat allemaal zorgwekkend? Neen, niet meer dan al die dataverwerking in handen te laten van mensen. Het is gewoonweg de volgende stap op het vlak van snelheid en efficiëntie.

Background jobs in a snap

#LightningTalks < Hangfire

Met Hangfire kan je heel gemakkelijk background of batch processing opzetten binnen .NET en .NET Core. Deze open source software is snel te integreren in verschillende soorten applicaties en werkt op een breed scala van database systemen. Het wordt onder andere gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven, batch importeren van xml en het automatisch maken van periodieke rapporten. Hangfire zorgt zelf voor automatische retries wanneer een proces faalt en is voorzien van een overzichtelijk dashboard voor de opvolging. Dankzij uitgebreide documentatie is het systeem snel opgezet en bovendien schaalt het zonder problemen mee wanneer je architectuur groeit.

Ga zelf van start! »

Zin in een uitdaging?

VLAANDEREN

.NET Developer

Wil jij deel uitmaken van ons team dat zich dagelijks vol enthousiasme en gedrevenheid inzet om AllPhi verder te laten groeien en schitterende resultaten neer te zetten?

SOLLICITEER NU
GENT

Regional Unit Manager

Gezocht: RUM! Neen, we hebben geen zin in mojito… We zijn wél op zoek naar een nieuwe Regional Unit Manager voor ons kantoor in Gent. Lees meer hieronder!

SOLLICITEER NU